Isoleren op Duitse Wijze

De Duitse Wijze van Isoleren is inmiddels veelal in Nederland bekend en krijgt hier ook veel lof. Op een aantal punten wijkt deze sterk af t.o.v. de technieken die door de meeste Nederlandse aannemers wordt toegepast. Het gehele bouwproces staat in woord en beeld op de hoofdpagina echter hier nogmaals samengevat.

Een kruipruimte wordt in Duitsland vrijwel nooit toegepast, voornamelijk vanwege het onnodige warmteverlies. Waar de Nederlander de bovenzijde van de kruipruimte (dus de onderzijde van de vloerplaat) isoleert, brengt de Duitse aannemer de isolatie boven in de plaat aan. Op deze wijze wordt niet, zodra de verwarming loopt, onnodig de gehele betonplaat verwarmd.

Hetzelfde principe vinden we terug in de verdiepingsvloeren. Waar in Nederland wordt gekozen voor kanaalplatenvloeren kiest Duits Bouwteam immer voor breedplaatvloeren. Door ook deze te isoleren blijft de warmte per vertrek aanwezig en kan dus niet via de kanaalplaatvloeren ontsnappen.

Naast de dikkere wandopbouw, waarin 2 lagen ipv 1 laag isolatiemateriaal wordt aangebracht, wijkt de Duitser ook af in de dakconstructie. Geen prefab dakplaten maar een oerdegelijke sporenkap waar tussen de sporen 18 cm isolatiemateriaal wordt aangebracht krijgt bij Duits Bouwteam de voorkeur.