In Nederland worden steeds meer projecten ontwikkeld welke als voorschrift "klimaatneutraal bouwen" krijgen. Uitgangspunt is het besparen van energie en het ontlasten van het milieu. Deze zienswijze zal in de toekomst alleen maar toenemen, niet in de laatste plaats vanwege de schrikbarende stijging van de olie- en gasprijs.

Duits Bouwteam wijst, dmv de Duitse Bouwwijze, al jaren op de voordelen welke deze bouwstijl met zich meebrengt. Naast de zaken welke wij altijd al als standaard hebben gezien, hogere isolatiewaarden, vloerverwarming, aardwarmte ed, hebben we nu een scala aan energiebesparende methodes ontwikkeld.

Technieken als zonnecollectoren, 3-dubbele beglazing en pellet-kachels zijn in Duitsland reeds langere tijd populair en zullen ook in Nederland hun plek krijgen. Duits Bouwteam richt zich op de toekomst en wil voorop blijven lopen op dit gebied.

Ook op het gebied van ecologisch bouwen (het gebruik van milieuvriendelijke producten) hebben we niet stil gezeten. Zo zijn we een samenwerkingsverband aangegaan met een aantal "Loghouse-bouwers" uit Finland. Vrijwel elk ontwerp is in deze bouwwijze te realiseren.

Tevens heeft Duits Bouwteam zelf een bouwmethode ontwikkeld op basis van een zeer hoogwaardige houtconstructie. Deze is niet te vergelijken met de Nederlandse houtskeletbouw en resulteert in een RC-waarde voor de wanden van 6,9.

Met een klimaatneutraal huis van Duits Bouwteam bouwt u voor een toekomst.